ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

– Παραλαβή και επιστροφή: Ο πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει το ποδήλατο στην κατάσταση που το παρέλαβε από το παρόν σημείο εντός του δηλωμένου χρόνου που έχει ορίσει κατά την παραλαβή του.

– Εγγύηση: Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η ενοικίαση χωρίς την επίδειξη επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης με φωτογραφία τους/της ενδιαφερομένου (ενδεικτικά: ΑΔΤ/Διαβατηρίου/Διπλώματος οδήγησης). Εφόσον κριθεί αναγκαίο, για την ενοικίαση ενός οχήματος μπορεί να ζητηθεί η επίδειξη και χρήση πιστωτικής κάρτας, ακόμη και αν η εξόφληση της ενοικίασης γίνει με μετρητά.

– Περιορισμοί:

– Ο πελάτης οδηγεί το ποδήλατο με δική του ευθύνη. Ο πελάτης πρέπει να ελέγξει το ποδήλατο και τον εξοπλισμό πριν από τη χρήση, προκειμένου να προβεί σε τυχόν αξιώσεις σχετικά με μη ικανοποιητικό υλικό.

– Ο πελάτης ευθύνεται για βλάβη ή φθορά που θα υποστεί το ποδήλατο κατά την διάρκεια της παρούσας μίσθωσης και υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση αυτής της βλάβης κατά την επιστροφή του.

– Η Nikos Bicycles ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν ατυχήματα ή βλάβες τρίτων που προέρχονται από πλημμελή συμπεριφορά ή οδήγηση του πελάτη, όπως και για βλάβες ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, η οποία προκύπτει με σαφήνεια από τα τηρούμενα αρχεία της Nikos Bicycles. Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πελάτης.

– Η Nikos Bicycles δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προσωπικής ιδιοκτησίας του πελάτη, π.χ. τσάντες, γυαλιά, κάμερες, ρούχα κ.λπ.

– Ο πελάτης υποχρεούται να κάνει συνετή χρήση του ποδηλάτου, να τηρεί τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας, τις διατάξεις για ασφαλή οδήγηση και τον ΚΟΚ.

– Απαγορεύεται η μίσθωση και χρήση ποδηλάτων σε άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων που επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης.

– Η Nikos Bicycles έχει το δικαίωμα της άρνησης σε μίσθωση οποιουδήποτε ποδηλάτου σε άτομα που φέρονται βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ή/και διεγερτικών ουσιών.

– Ανεξάρτητα των παραπάνω, το κατάστημα δικαιούται να απαγορεύει την είσοδο και την ενοικίαση οποιουδήποτε προσώπου κρίνει, χωρίς να έχει υποχρέωση να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή.

– Στον πελάτη συστήνεται η χρήση κράνους και ειδικού εξοπλισμού σε κάθε μίσθωση. Η χρήση κράνους και ειδικού εξοπλισμού παρέχεται ακώλυτη και ελεύθερη από την Nikos Bicycles πελάτη σε κάθε μίσθωση.

– Ανήλικοι κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή συνοδό ενήλικα.

-Πρόσθετες παροχές: Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, κράνος καθώς και κλειδαριά ποδηλάτου χωρίς επιπλέον χρέωση στις τιμές του καταλόγου.Ο μισθωτής υποχρεούται να επιστρέψει τον πρόσθετο εξοπλισμό κατα την παράδοση του ποδηλάτου στην κατάσταση που το παρέλαβε.

– Covid-19: Η Nikos Bicycles υποστηρίζει πλήρως τα προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των πελατών μας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΥ.

– Διαχειριστικά έξοδα

Σε περίπτωση ολικής καταστροφής, απώλειας ή κλοπής του ποδηλάτου κατά την διάρκεια της μίσθωσης, ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει την Nikos Bicycles με:

Το ποσό των 180 € για κάθε παιδικό ποδήλατο

Το ποσό των 280 € για κάθε απλό ποδήλατο ενηλίκων ΜΤΒ – TREKKING – CLASSIC BIKE

Το ποσό των 450 € για κάθε ποδήλατο ενηλίκων A CLASS MTB

Το ποσό των 850 € για κάθε ποδήλατο ROAD BIKE – CROSS BIKE

Το ποσό των 1.150 € για κάθε ηλεκτρικό ποδήλατο ενηλίκων.

*Σε περίπτωση μερικής βλάβης στο ποδήλατο, ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει την Nikos Bicycles κατά την παράδοση του ποδηλάτου αναλόγως με την ζημιά που έχει προκαλέσει.

– Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή των υπηρεσιών στο κατάστημά μας μπορεί να πραγματοποιηθεί με μετρητά είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

*Για εταιρείες και και ομαδικές ενοικιάσεις που χρήζουν τιμολογίου, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω τραπεζικής μεταφοράς.

  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro

Με την πληρωμή της ενοικίασης του ποδηλάτου συμφωνείται η αντίστοιχη σύμβαση ενοικίασης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς την αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η ενοικίαση.

Για κάθε διαφορά αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Χανίων

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΟΝΟ:

• Ο πελάτης πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των εκπροσώπων της Nikos Bicycles ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να τερματιστεί η διαδρομή με το ποδήλατο. Δεν θα δοθεί επιστροφή χρημάτων.

• Εάν μια εκδρομή τερματιστεί με επιθυμία του πελάτη, δεν θα δοθεί επιστροφή χρημάτων.

• Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, η Nikos Bicyles δεν ευθύνεται για ζημία, καθυστέρηση ή ακύρωση υπηρεσιών.

• Για ανηλίκους κάτω των 18 ετών, οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα πρέπει να υπογράφονται από γονέα ή συνοδό ενήλικα.

• Η αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής επιβεβαιώνεται από την πράξη της κράτησης.